5 proiecte

SPAȚII VERZI, LOCURI DE JOACĂ ȘI AMENAJARE SPAȚII PUBLICE
2023

2 Terenuri de Streetball

Baschetul 3 x 3 sau Streetball este considerat sportul urban cel mai popular. Pentru practicarea lui este nevoie de două echipe cu câte trei jucători și o jumătate de teren care trebuie să aibă dimensiunile 15 m x 11 m. Suprafața terenului va avea următoarea alcătuire constructivă: – placă de beton; – suprafață sintetică de înaltă performanță; – 2 sisteme de baschet reglabile pe înălțime; – gard perimetral cu plasă metalică; – instalația de iluminat nocturn. Suprafața de joc a terenului de baschet 3 x 3 va consta într-un covor sintetic uniform, de înaltă performanță. Liniile de marcaj vor fi realizate dintr-un strat de aderență de primer și un strat final de vopsea bi-componentă, conform regulamentelor oficiale. După finalizarea operațiunii de instalare și marcare a suprafeței sintetice se vor amplasa sistemele de baschet, fiecare alcătuit din panou, inel și stâlp. Terenul de joc va fi o suprafață plană și dură, fără obstacole. Luând în calcul proaspătul titlu de „Capitală a tineretului din România – 2025”, câștigat de tineri pentru Vaslui, se impune ca administrația publică locală să facă din Vaslui un oraș ”cool” pentru tineri. Terenurile de baschet 3x3 (streetball) vor putea găzdui competiții sportive de baschet 3x3 (streetball), ca activități de tineret ale anului 2025, și vor reprezenta ulterior un spațiu de socializare și practicare a mișcării pentru vasluieni. Vasluienii au nevoie de acest proiect. Nou înființata secție de baschet din cadrul Clubului Sportiv Municipal Vaslui are nevoie de copii și tineri care să practice acest sport la început ca o joacă, mai apoi ca activitate regulată și apoi pentru performanță în cadrul CSM. Construirea acestor terenuri va avea ca efect creșterea numărului de vasluieni, în special copii și tineri, care practică baschetul și a bazei de selecție pentru CSM Vaslui.

Vezi detalii →
ORAȘUL DIGITAL
2023

Copaceii Green Spots

Copacii de încărcare se numesc, de fapt, Green Spots și sunt niște stații de încărcare electrică, autonome, care se bazează pe energie solară. Copăceii nu sunt doar piese inedite de mobilier urban. Îi putem utiliza pentru a ne încărca telefoanele mobile, tabletele și alte aparate portabile (doar să avem cabluri la noi). Utilizarea stațiilor de încărcare este gratuită pentru oricine are nevoie. Energia electrică a stațiilor de încărcare este produsă de panouri fotovoltaice, acestea putând alimenta până la 12 dispozitive simultan. Bateria cu litiu-ion încorporată stochează energie pentru un total de 300 de încărcări, iar stațiile pot fi folosite atât pe timp de zi, cât și noaptea. Dispozitivul dezvoltat are la bază transformarea energiei solare în energie electrică şi generarea puterii necesare pentru încărcarea dispozitivelor de tip tabletă sau telefon mobil, fără racordul la reţeaua de energie electrică stradală, ci doar prin intermediul energiei regenerabile.

Vezi detalii →
ALEI, TROTUARE ȘI ZONE PIETONALE
2023

PARC EDUCAȚIONAL DE CIRCULAȚIE RUTIERĂ

Proiectul vizează amenajarea unei zone de educație rutieră care se adresează copiilor, atât preşcolari cât şi elevilor din ciclurile primar şi gimnazial. Se are în vedere reproducerea cât mai fidelă a condițiilor de trafic pietonal sau cu bicicleta, prin redarea condițiilor de drum și trafic, prin amplasarea de marcaje, indicatoare de circulație rutieră care impun obligații sau priorități, pistă de biciclete, semafoare, sens giratoriu, astfel încât copiii să înțeleagă care sunt regulile când se deplasează ca pietoni, cât și pe cele care intervin când se deplasează cu bicicleta, totul pentru a se deplasa în condiții de siguranță. În contextul planului local de mobilitate urbană, acest proiect va încuraja copiii să folosească bicicleta la deplasări, ca mijloc de transport alternativ. Proiectul va oferi logistica necesară pentru părinți, copii, cadre didactice să predea și să îşi însușească regulile corecte privind conduita în trafic. Zona va putea fi folosită de toți copiii din municipiul Vaslui ca spațiu de desfăşurare a jocurilor de circulație, dar va servi şi ca baza materială pentru cadre didactice şi cadre ale Poliției care pregătesc elevi pentru concursuri de educație rutieră sau care vor să desfăşoare activități cu această tematică.

Vezi detalii →
INFRASTRUCTURĂ EDUCAȚIONALĂ, CULTURALĂ, DE MEDIU ȘI DE SĂNĂTATE
2023

Sportul ca alternativă la consumul de substanțe psihotrope - Teren Padbol

Ca o alternativă la riscul tot mai mare al consumului de droguri și de substanțe psihotrope, dorim diversificarea ofertei de practicarea sportului. Propunem, astfel, înființarea unui teren de padbol, un sport relativ nou, cu o foarte mare priză la public, care se adresează persoanelor între 7-70 ani și are propria federație la nivel național și internațional. La acest teren vor avea acces gratuit, pe baza unei programări, grupuri de elevi de la toate unitățile de învățământ din municipiu. Se va amenaja o porțiune de teren de 70 metri pătrați unde se va instala terenul de padbol achiziționat.

Vezi detalii →
MOBILITATE, ACCESIBILITATE ȘI SIGURANȚA CIRCULAȚIEI
2023

Toaleta publica ecologică pentru persoane cu dizabilități locomotorii

În Parcul Copou se propune instalarea unei toalete ecologice pentru persoanele cu dizabilități, proiectată fără bariere arhitectonice; are podea antiderapantă inclinată si este suficient de spațioasă pentru a admite o persoană într-un scaun cu rotile împreună cu un însoțitor. Înălțimea scaunului, combinată cu balustradele laterale, permite mișcări ușoare de la scaunul cu rotile la wc. Închiderea pneumatica a ușii este echilibrată de un arc de cablu greu pentru un acces ușor.

Vezi detalii →